Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Beddenwinkels-Beddenzaak Almere

Beddenwinkels-Beddenzaak Almere

Beddenwinkel Almere | DeFabrieksWinkel Almere bestaat pas sinds de zeventiger jaren, al zou je dat nu met zijn bijna 220.000 inwoners niet zeggen. Almere heeft ongeveer 160 nationaliteiten is het een smeltkroes die allerlei culturen kent. Als u iemand bent die graag wat anders eet dan de Hollandse pot (en daar is natuurlijk niets mis mee), dan komt dat goed uit. Almere kent namelijk vele internationale restaurants, dus u kunt regelmatig wat anders proberen.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Weerenweg 8 B
Postcode 1161 AH
Stad Zwanenburg - Almere en heel Nederland
Telefoon +31 (0)23 - 5339242
Email [email protected]
Website Beddenwinkels-Beddenzaak Almere
Diensten Matrassen op maat | Polyether matrassen | Support matrassen | Koudschuim matrassen | Pocketveer matrassen | Latex matrassen | Traagschuim matrassen | Topdekmatrassen | Baby & Kleuter matrassen Incontinentie matrassen | Matrassen voor zware mensen | Inclined bed therapy | Accessoires |

Beddenwinkel Almere | DeFabrieksWinkel

 

Almere bestaat pas sinds de zeventiger jaren, al zou je dat nu met zijn bijna 220.000 inwoners niet zeggen. Almere heeft ongeveer 160 nationaliteiten is het een smeltkroes die allerlei culturen kent. Als u iemand bent die graag wat anders eet dan de Hollandse pot (en daar is natuurlijk niets mis mee), dan komt dat goed uit. Almere kent namelijk vele internationale restaurants, dus u kunt regelmatig wat anders proberen.

Ook shoppen kunt u multicultureel, want het centrum van Almere heeft naast de bekende ketens vele leuke winkels waarvan vele uit een andere cultuur. Almere is sowieso fantastisch om te shoppen, het heeft niet voor niets enkele jaren geleden het predicaat gekregen voor Beste Binnenstad 2017-2019 in de categorie middelgrote binnensteden. Bent u toe aan een nieuw bed? Dan vindt u zeker ook een goede beddenwinkel in Almere. Het kopen van een goed bed en waar u daarbij op moet letten, is de kern van dit verhaal.

 

Wat is eigenlijk een goed bed?

Natuurlijk is het uiterlijk van een bed belangrijk. Het moet immers mooi staan in het interieur van uw slaapkamer. Maar veel belangrijker is in feite of het bed bij uw postuur en bij uw slaaphouding past. U brengt immers een derde van uw leven in bed door. Kies daarom altijd voor een bed dat een combinatie is van een bed dat qua uiterlijk die bij uw interieur past, maar dat tevens een bodem en matras heeft die geschikt zijn voor het postuur en de slaaphouding van zowel uw partner als uzelf. Natuurlijk kunnen het postuur en de slaaphouding verschillen, dan is een bed dat aan beide slaapzijden aangepast kan worden de beste optie voor u.

Bedenk: een bed dat niet bij u past, geeft u mogelijk geen goede nachtrust, maar kan er juist voor zorgen dat u niet goed slaapt en meer nog: dat u er klachten aan overhoudt. Dan is de plezier van een mooi nieuw bed snel over. Deze tekst is geschreven om u enig inzicht te geven over wat er zoal te koop is en wat de voor- en nadelen zijn van ieder type bodem of matras.

 

Waarom is de keuze van bedbodem en matras zo belangrijk?

De bedbodem en het matras zijn de belangrijkste onderdelen van uw bed, samen vormen ze de basis voor uw slaapgenot. Niet ieder matras past bij iedere bedbodem en andersom. Daarom volgt hieronder beknopte informatie, maar vraag zeker ook uw lokale beddenwinkel om advies.

 

De bedbodem

Er zijn verschillende soorten bedbodems. De meest bekende zijn wel de lattenbodem en de boxspring. Verder zijn er ook de spiraalbodem, de schotelbodem en de vlavro. De laatste wordt eigenlijk nog nauwelijks verkocht.

 

Lattenbodem

De lattenbodem is, zoals de naam al zegt, een bodem van in de breedte gespannen latten. Dit kan een enkele laag latten zijn of een dubbele. Als een bodem meer laten heeft, is de ondersteuning ook beter aan te passen aan de persoon. Dat geldt dus des temeer voor een dubbele lattenbodem. Verder is de flexibiliteit van de latten een belangrijke factor. Er zijn ook lattenbodems met in hoogte verstelbare latten. Dat geeft nog meer mogelijkheden om het bed af te stellen naar uw persoonlijke behoeften en wensen. U stelt de latten bijvoorbeeld hoger in tussen hoofd en schouders bij zowel rug- als zijligging of in de taille bij zijligging. Een goed ingestelde lattenbodem zorgt dat uw lichaam goed kan uitrusten.

De latten moeten voldoende tussenruimte hebben voor de ventilatie van het matras (ter voorkoming van schimmelvorming), maar mogen weer niet te ver uit elkaar verwijderd zijn, omdat het matras dan tussen de latten kan geraken en minder steun geeft. De maximale afstand mag zo’n vier centimeter zijn.

Bij (elektrisch) verstelbare bedden worden vaak lattenbodems gebruikt.

Het beste matras om te combineren met een lattenbodem is een latexmatras of een koudschuim matras. Verder in de tekst vindt u hier meer informatie over.

De lattenbodem is zowel geschikt voor een zijslaper als een rugslaper. De levensduur van een goede lattenbodem is 15 tot 20 jaar.

 

Boxspring

Wanneer u weleens in een hotel slaapt, dan kent u de boxspring zeker. Deze bedbodem is namelijk typisch voor hotelbedden. De boxspring is een houten, met stof beklede, box met bonellveren of pocketveren. Pocketveren zorgen voor het comfort, omdat ze onderling van elkaar kunnen bewegen en dus de ondersteuning aanpassen aan het lichaam. Een boxspring met bonellveren is goedkoper, maar biedt minder comfort. Daarnaast gaan pocketveren langer mee dan bonellveren. Het matras op een boxspring bodem is er vaak een dat ook pocketvering heeft. Een pocketveren matras heeft echter altijd een afdeklaag, daarover later meer.

Ook de boxspring is, net als de lattenbodem, geschikt voor elektrisch verstelbare bedden.

De boxspring is zowel geschikt voor een zijslaper, een buikslaper als een rugslaper. Hebt u graag een hoog bed, dan is een boxspring een goede keuze. De hoogte hiervan is namelijk meer dan het doorsnee bed.

 

Spiraalbodem

Een spiraalbodem is een bedbodem van gespannen metalen spiralen. Deze bodem past zich aan aan de lichaamsvorm. Let er wel op dat het een dwarsgespannen spiraalbodem is. Hoewel de in de lengte gespannen spiraalbodem eigenlijk nog nauwelijks wordt verkocht, hierbij toch de waarschuwing dat deze snel gaat doorhangen en dan nog nauwelijks steun geeft. Bij een spiraalbodem is het belangrijk om deze te combineren met een goed matras, zoals een traagschuim- of een pocketveringmatras. De spiraalbodem heeft een lange levensduur. U kunt rekenen op ongeveer 20 jaar. Daarnaast biedt de spiraalbodem door zijn open structuur een goede ventilatie voor het matras.

 

Schotelbodem

Een schotelbodem is, de naam zegt het al, een bodem die allemaal kleine schotels heeft. Deze bodem geeft, in combinatie met een goed matras, het hele lichaam een goede ondersteuning. Deze bedbodem is voor iedereen geschikt, maar vooral ook voor mensen met een zwaarder postuur. De bodem heeft een open structuur, waardoor deze een goede ventilatie biedt.

Een schotelbodem gaat ongeveer 15 jaar mee.

 

Vlavro

Volledigheidshalve wordt hier de vlavro nog genoemd, maar deze bodem is niet meer en niet minder dan een hardboard plaat met ventilatiegaten. Deze bodem is slechts geschikt voor een logeerbed of een kinderbed bedoeld voor een licht kind.

 

Matrassen

Net zoals bij de bodems zijn er ook verschillende types van matrassen. Het meest verkochte matras is wel het pocketvering matras. Het wordt vaak gecombineerd met de bovengenoemde boxspring. Andere matrassen zijn de latex matras, het koudschuim matras, het traagschuim matras en het gel matras.

Voor de levensduur van een matras kunt u uitgaan van 8 tot 10 jaar.

 

Pocketvering matras

Het pocketvering matras bestaat uit “pockets” met daarin veren. Dit matras geeft het hele lichaam steun. De afdekking van dit matras bestaat meestal uit latex, koudschuim of traagschuim. Dit matras is, zoals eerder vermeld, een goede combinatie met een boxspring, maar minder met een lattenbodem. De lattenbodem kan vanwege zijn structuur namelijk niet iedere veer in het matras ondersteunen. Voor een tweepersoons bed kan het beste voor één matras worden gekozen, omdat anders in het midden van het bed een onaangename harde overgang van het ene naar het andere matras bestaat. Overigens zijn hier wel oplossingen voor, zoals een T-stuk of een matrastopper.

 

Latex matras

Een latex matras wordt gemaakt van een combinatie van natuurrubber en synthetische rubber. Het heeft zeer veerkrachtige eigenschappen en ondersteunt goed. Het is dus een prettig matras om op te liggen. Het nadeel van latex is echter dat het matras warm wordt en dus niet geschikt is voor mensen die het snel warm hebben. Daarnaast ventileert latex slecht. Mensen verliezen gedurende de nacht een kwart tot een halve liter vocht en u kunt zich voorstellen wat er gebeurt als dat vocht niet weg kan (schimmelvorming e.d.). Wilt u toch een latex matras? Er zijn matrassen van speciale latex die deze nadelen niet hebben. Vraag hiernaar bij uw beddenwinkel.

 

Koudschuim matras

Het koudschuim matras is erg populair, omdat dit door zijn hoge veerkracht een goede ondersteuning biedt. Daarnaast is de structuur van dit matras open, dat zorgt voor een goede afvoering van vocht, maar ook blijft het door deze structuur koel. Let wel op de kwaliteit, want soms worden koudschuim matrassen met een lagere veerkracht aangeboden, waardoor de goede ondersteuning nadelig wordt beïnvloed.

 

Traagschuim matras

Het traagschuim matras is ideaal voor mensen met rug-, gewrichts- of spierklachten. Het past zich helemaal aan uw lichaam. De naam traagschuim staat voor de eigenschap van dit matras om zich door de warmte van het lichaam helemaal aan te passen, in feit ligt u in dit matras in plaats van erop. Bent u iemand die het snel warm heeft, dan vindt u dit matras wellicht minder prettig. Het voelt namelijk warm aan. Dit matras wordt vanwege zijn goede eigenschappen veelal in ziekenhuizen gebruikt, daarbij gaat het dan echter wel om medische gekwalificeerde traagschuim matrassen. Een hoge kwaliteit, maar met ook een hoger prijskaartje.

 

OnlineCityHub

Ik hoop u hiermee enige informatie te hebben gegeven die u kunt gebruiken bij uw aankoop van een nieuw bed. U vindt meer interessante artikelen op de OnlineCityHub, die bedoeld is om bedrijven in Almere, winkels in Almere, bewoners en bezoekers van Almere te informeren over alles wat deze mooie stad te bieden heeft.

Bent u ondernemer en wilt u zich ook op deze website presenteren, bijvoorbeeld om uw bedrijf meer naamsbekendheid te geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.