Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Eerst de kantjes en de randjes

Eerst de kantjes en de randjes

Sharing is caring

In het leven kennen we mensen die wat strenger op regels letten, en die het niet zo nauw nemen. In veel gezinnen wordt er al gesmokkeld als er een nieuwe legpuzzel op tafel komt. In een plastic zakje zitten alle puzzelstukjes van de buitenkant. De randjes en de kantjes, zeg maar. Zelfs grote jan van haasteren puzzels 1500 stukjes is dan goed te doen. Maar smokkelen is het wel. Zeker als er in de doos, na de vorige keer opruimen van de puzzel, hele plakkaten van de puzzel nog in tact zijn. Dat schiet lekker op. De ongeduldigen onder ons zullen het herkennen en erom gniffelen; Ja, bij ons thuis gaat het ook zo.

Taakverdeling

Bij iets eenvoudigs als het samen een puzzel ravensburger 3000 in elkaar leggen zie je het al. Iedereen krijgt naar een ongeschreven wet al een taak. De één stort zich op de randen terwijl de ander het moeilijkste deel neemt. De lucht. Dat vraagt geduld en discipline. AAn het einde vraagt niemand hoeveel stukjes hij of zij in de puzzel heeft gelegd. Het gaat erom dat er een gezamenlijke opdracht wordt uitgevoerd. Dit in goede harmonie doen is al een overwinning op zich. Zo leerzaam, zonder dat je er erg in hebt. Voer voor sociologen.

Variatie

In ons leven vinden we verveling en eentonigheid zelden fijn. Afwisseling houdt je brein fris en brengt steeds weer nieuwe motivatie. Met steeds weer nieuwe puzzels jan van haasteren doe je inspiratie op. Grappige tekeningen die je in elkaar puzzelt of aangepast aan de sfeer van het seizoen. Met kerst puzzel van 1000 stukjes kom je al vanzelf in kerststemming. Zoek even op zolder naar de ooit eerder gelegde puzzels. Of ruil voor de aardigheid eens een puzzel met andere liefhebbers. Dat blijft inspirerend.