Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Informatie en Communicatie Technologie (ICT) / Wat betekent refurbished eigenlijk?

Wat betekent refurbished eigenlijk?

Sharing is caring

Met name in het aanbod van laptops, tablets en smartphones zien we steeds vaker de term refurbished. Wat houdt deze term nu precies in? Refurbished betekent dat een apparaat niet nieuw is. Het is echter niet hetzelfde als tweedehands. Tweedehands wil zeggen dat het apparaat gebruikt is en dat het in de huidige staat aangeboden wordt. Tweedehands zien we op onder meer Marktplaats. Refurbished betekent dat het apparaat dan wel niet nieuw is, maar dat het wel weer in nieuwstaat gebracht is. Zo koop je tegen een veel lagere prijs een prima functionerend apparaat.

Letterlijk zo goed als nieuw

Je ziet het vaker voorbij komen, zo goed als nieuw. Bij refurbished is dit ook echt het geval. Voordat bijvoorbeeld een printer, smartphone, laptop of tablet als refurbished aangeboden wordt, zorgt de verkoper ervoor dat alle gebreken verholpen zijn. Als het scherm van de smartphone of printer beschadigd is, dan vervangt de verkoper dit. Hetzelfde geldt voor een zwakke accu. Naast het vervangen van defecte of beschadigde hardware, houdt refurbished ook in dat de geïnstalleerde software up-to-date is. Je hebt met refurbished niet het allerlaatste model, maar je weet wel zeker dat je aankoop echt zo goed als nieuw is.

Garantie

Bij een refurbished artikel heb je recht op een normale garantie. Een goede verkoper biedt altijd garantie op refurbished apparatuur. Dat betekent dat als er binnen de garantieperiode een probleem in je refurbished printer of tablet optreedt, de verkoper dit kosteloos voor je op moet lossen. Dit is hetzelfde als bij een nieuw device. Je kunt dus met net zoveel vertrouwen refurbished als nieuw aanschaffen.

Refurbished Lexmark printer

Bij een printer denk je misschien niet direct aan refurbished. Toch is er veel aanbod in refurbished printers. Deze printers zijn vaak zakelijk gebruikt. Bedrijven leasen steeds vaker hun printers voor een bepaalde termijn. Na aflopen van het contract kan het bedrijf de printer overnemen of tot lease van een nieuwe printer overgaan. Veel bedrijven kiezen voor dit laatste en dat betekent dat de oude printer, die nog prima een aantal jaren mee kan, beschikbaar komt voor de refurbished markt. Zo kun je bijvoorbeeld voor de fractie van de prijs van een nieuwe, een refurbished Lexmark printer aanschaffen voor thuis of voor je bedrijf.