Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Tot welke leeftijd is een kind een peuter?

Tot welke leeftijd is een kind een peuter?

Sharing is caring

Kinderen gaan door ontzettend veel fases heen in hun leven. Ze komen als kleine baby ter wereld en groeien de komende 18 jaar op tot een volwassene. Daartussenin zitten nog een verscheidenheid aan verschillende fases. In de eerste vier jaar zijn het er wel drie! Maar hoe zit dit nou precies en tot welke leeftijd is een kind nu een peuter?

Van baby tot peuter

 

In de eerste drie jaar zijn er dus drie fases voor een kind. De eerste fase is de babyfase. Deze fase duurt ongeveer tot het kindje één jaar is. Een baby ontdekt de wereld in de bases, aan het einde van het jaar kan het meestal kruipen en soms al enigszins staan. Ook zullen ze heel hard groeien, wat ervoor zorgt dat je ontzettend veel kleren nodig hebt. Gelukkig is babykleding in en rondom Etten-Leur gemakkelijk te verkrijgen.

 

Wanneer het eerste jaar voorbij is, wordt jouw kindje een dreumes genoemd. De dreumes kan aan het aanzienlijk meer dan de baby. Vooral het leren lopen is een ware ontdekkingsreis. Deze ontdekkingsreis gat gepaard met snel slijtende kleren. Voor kinder- en babykleding in Etten-Leur, kun je terecht voor de mooiste kleertjes.

 

Na twee jaar wordt jouw dreumes een echte peuter. In deze fase leert het onder andere zijn eerste woordjes tot hele zinnen. Het lopen zal steeds makkelijker gaan en ze gaan zichzelf echt leren uitdrukken. De zin 'ik ben twee en ik zeg nee' komt vele ouders dan ook al te bekend in de oren voor. De nieuwsgierige 'waarom' fase vindt meestal ook plaats in deze leeftijd. Het ontdekken en willen begrijpen, houdt immers nooit op!

Kleren, kleren en nog meer kleren

 

Vier jaar lang zal jouw kindje groeien als kool. Met de juiste voeding, genoeg warmte en een overvloed aan slaap, zal het letterlijk groeien voor je ogen. In deze periode zal er ook een overvloed aan kleren voorbij komen. Wat gisteren aan kon, zit de volgende dag ineens veel te strak.


Babykleding in de omgeving van Etten-Leur is dan wel zo handig om te hebben. Je wil niet zonder de juiste maat kleren te komen zitten. Dan is het altijd fijn, wanneer er een makkelijke optie is om snel nog wat extra babykleren te scoren.