Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Waarom een tweede 036 telefoonnummer voor zaken instellen?

Waarom een tweede 036 telefoonnummer voor zaken instellen?

Sharing is caring

Je hebt een tweede telefoonnummer nodig voor je werk. Of het nu gaat om een klein bedrijfje, een nevenproject of een grootschalige zakelijke baan, je moet verbonden blijven waar je ook bent.

Je wilt echter niet je persoonlijke, privé nummer voor werkdoeleinden delen. Al gauw zullen klanten je ook buiten je werktijden bellen, en klanten kunnen het gevoel krijgen dat ze je ook in het weekend kunnen bellen. Je zou bij de schoolvoorstelling van je kind kunnen zijn of met je echtgenoot uit eten voor een gezellig etentje. Net als je klaar bent om aanwezig te zijn en van het moment te genieten, gaat je telefoon. Het is een klant of cliënt van je plaatselijke bedrijf. Ze moesten dringend iets bespreken en moesten je bellen. Bij zulke gelegenheden besef je dat je behoefte aan een tweede telefoonnummer voor je bedrijf een hoge prioriteit heeft.

Als je buiten werktijd een telefoontje of sms krijgt van je werk, kun je vaak niet meer terug naar waar je mee bezig was. De kwestie die het telefoontje opriep blijft dan in je achterhoofd zitten tot je de kans krijgt de taak te voltooien. Je persoonlijke tijd is gewoon werktijd geworden. Als eigenaar van een plaatselijke zaak besef je dat je je niet zomaar kunt uitschakelen.

Maar met een tweede telefoonnummer voor zaken kun je dat wel.

Als je moeite hebt om je werk van je privé leven te scheiden, is het goede nieuws dat de technologie je rugdekking geeft. De meeste moderne smartphones bieden gemakkelijk plaats aan meerdere telefoonnummers, zodat je een zakelijke lijn aan je mobiele telefoon kunt toevoegen, zonder dat je een andere telefoon of externe hardware hoeft te kopen.

Wat is een tweede telefoonnummer voor zakelijk gebruik?

Zoals de naam al zegt, is het een telefoonnummer dat je uitsluitend kunt gebruiken voor al je zakelijke gesprekken en sms'jes. Dat is het nummer dat je aan klanten en cliënten kunt geven. Je website, Google Mijn Bedrijf profiel, sociale media pagina's, visitekaartjes en al het andere onderpand zullen dat zakelijke telefoonnummer hebben.

Hier is het belangrijkste om te onthouden over je tweede nummer: je hebt geen tweede telefoon nodig.

Leestip: Tweede zakelijke nummer vast op je mobiele telefoon of app ? Welke is beter ?

Waarom lokale ondernemers een tweede telefoonnummer nodig kunnen hebben

Alle plaatselijke en onafhankelijke bedrijven hebben een tweede telefoonnummer nodig om zaken te doen. Om te beginnen geeft het je bedrijf een professionele uitstraling.

Ook heb je als plaatselijke ondernemer misschien geen persoonlijke assistent of een geautomatiseerd antwoordsysteem om je zaken te behartigen als je het druk hebt. Met een tweede telefoonnummer voor bedrijven krijg je dat en verschillende andere voordelen.

Wat is het doel van een tweede telefoonlijn?

Een tweede telefoonlijn kan je bedrijf en de manier waarop het werkt veranderen. Een virtueel nummer voor bedrijven kan helpen om de communicatie te stroomlijnen, en veel apps voor een tweede lijn bieden standaard geavanceerde functies. Je kunt onderweg bellen en instant berichten sturen, of kiezen voor allerlei automatiseringsmogelijkheden die tijd en kostbare moeite besparen.

De voordelen van een tweede telefoonnummer voor bedrijven

- Scheiding van werk en privé

In welke groeifase je bedrijf zich ook bevindt, je hebt persoonlijke ruimte nodig om bij te komen van alle druk van het kantoor. Dat kun je niet efficiënt doen als je altijd beschikbaar bent voor zakelijke gesprekken en sms'jes. Met een enkel nummer is dat precies wat je uiteindelijk zult doen.

Met een zakelijk nummer kun je eindelijk je werk en privé tijd scheiden. Je kunt nu alle oproepen doorschakelen naar je voicemail op het tweede nummer. Je zult ongestoord en in staat zijn zinvolle tijd door te brengen met je familie en vrienden.

-  Privacy

Als je hetzelfde nummer voor zakelijke en persoonlijke redenen gebruikt, bedenk dan dat je je nummer blootstelt aan verschillende onbekende kringen. Samen met de te verwachten spam, heb je ook te maken met schending van je privacy. Er is altijd de zorg dat mensen je persoonlijke telefoonnummer delen zonder toestemming.

Als je een tweede telefoonnummer hebt, kun je het gemakkelijk delen met je klanten of cliënten zonder je zorgen te maken over je privacy. In feite zijn er verschillende manieren waarop je je zakelijk nummer kunt gebruiken om je privacy te vergroten.

In het kort

Je runt een lokaal, onafhankelijk bedrijf niet alleen om er professioneel beter van te worden. Je runt het om je levenskwaliteit te verbeteren. Door je beroeps- en privéleven te scheiden, door je zaak er professioneler uit te laten zien en aan te laten voelen, en door je privacy te vergroten, is dat precies wat een tweede 036 nummer aanvragen voor je zaak je kan geven.