Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Huisbeveiliging

Huisbeveiliging

Je huis laten beveiligen in Almere beter safe dan sorry ‘Veiligheid voor alles’ wordt wel eens gezegd en dat is terecht. De reden daarvoor ligt niet alleen in het feit dat je alles moet doen om ongelukken te voorkomen, maar vooral om mensen vertrouwen te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor een vliegtuig, want vliegen brengt zeker risico’s met zich mee.

Sharing is caring

...

Je huis laten beveiligen in Almere beter safe dan sorry

Veiligheid voor alles’ wordt wel eens gezegd en dat is terecht. De reden daarvoor ligt niet alleen in het feit dat je alles moet doen om ongelukken te voorkomen, maar vooral om mensen vertrouwen te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor een vliegtuig, want vliegen brengt zeker risico’s met zich mee. Toch is vliegen relatief veilig in vergelijking met autorijden als het om slachtoffers gaat. Wat dacht je van sportwedstrijden waarbij de veiligheid van een goede training en optimale medische begeleiding blessures moet voorkomen. Verder zijn er tal van beroepen, die niet van gevaar gespeend zijn, zoals brandweerman, politieagent en zelfs bouwvakker. Ook het dagelijkse leven is een onzeker gebeuren, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Hoe meer veiligheid we echter creëren, hoe meer mensen zich op hun gemak voelen en kunnen doen wat ze van plan zijn zonder voortdurend stil te moeten staan bij wat er mogelijk kan gebeuren. Het begint echter allemaal bij de veiligheid thuis, want daar brengen we de meeste tijd van ons leven door. Hierbij willen we ons niet alleen veilig voelen als we thuis zijn, maar vooral ook als we zelf niet aanwezig zijn om mogelijke problemen op te lossen. Zo is het uitermate wenselijk je woning in Almere te beveiligen tegen inbraak, gewaarschuwd te worden als er brand is en van te voren zien wie er aan de deur staat. Een beveiligingsbedrijf biedt uitgebreide mogelijkheden om uw Almeerse woning optimaal te beveiligen.

Is Almere een veilige gemeente?

Elk jaar wordt er uitgebreid bekeken welke gemeentes in Nederland het veiligst zijn en welke niet. Je kunt hier allerlei statistieken over vinden op het internet. Naast het actueel aantal misdaden, hoeveel van wat dus, moet je dat ook relatief zien. Tien inbraken in Amsterdam wegen dus niet zo zwaar als tien in Almere. We nemen inbraken als voorbeeld omdat die natuurlijk van belang zijn als het gaat om het beveiligen van je huis. Over het algemeen blijkt dat vooral de grotere steden uitblinken in onveiligheid en helaas valt Almere daar ook onder. Hierbij is gekeken naar inbraak, maar ook diefstal, bedreiging, straatroof , overvallen en vernieling. Als we verder gaan specificeren komen we bij de site van inbraakmeter uit. Het mooie daarvan is dat niet alleen het totaal wordt aangegeven, maar ook inbraken en pogingen per postcode. Aan de hand van verschillende databronnen, zoals tijd sinds laatste inbraak, tijd van het jaar, gemiddelde grootte huishouden en leeftijdsverdeling in de wijk, wordt een risicocijfer toegekend. Je kunt dus per wijk zien hoe veilig die is en dat kan weer gevolgen hebben over je besluit welke beveiligingsmaatregelen je wilt nemen. Op basis daarvan zien we dat hoe meer je aan de buitenkant van Almere woont, hoe veiliger het is en dus vooral het centrum kent hogere risico’s. Helaas, en dat is op zich vreemd, geeft niet iedere site dezelfde inbraakcijfers en variëren ze van 300 tot 500 voor het jaar 2020. Wat wel opvalt is dat deze cijfers teruglopen. Dat kan een gevolg zijn van het feit dat we door de coronapandemie meer thuis waren, of dat meer huiseigenaren een beveiligingsbedrijf hebben gevraagd hun woning te beveiligen.

Wat doet een beveiligingsbedrijf precies?

Een gemiddelde beveiligingsbedrijf heeft expertise in de volgende gebieden:

• Verkoop en installatie van alarmsystemen
• Verkoop en installatie van camerasystemen
• Verkoop en installatie van brandbeveiligingssystemen
• Verkoop en installatie van toegangscontrolesystemen
• Advies geven op het gebied van beveiliging van woon- en werkplaats.

Alarmsystemen

Laten we wel wezen, het slimste wat je kunt doen is ervoor te zorgen dat inbrekers niet eens binnen kunnen komen. Daarvoor moet je je ramen en deuren zo aanpassen dat ze gewoon niet of op zijn minst heel moeilijk te openen zijn. Op zich lijkt een alarmsysteem alleen nuttig als de dieven toch binnen weten te komen, maar er zijn uiteraard ook allerlei mogelijkheden om dieven bij hun inbraakpogingen af te schrikken met een paar dingen waar ze een absolute hekel aan hebben: licht en lawaai.

Camerasystemen

Als je binnen bent, of helemaal niet thuis, kan het handig zijn toch een oogje op je huis te kunnen houden. Dat wordt gedaan door camera’s op strategische punten te installeren en de beelden daarvan te kunnen zien op een monitor of zelfs je smartphone.

Brandbeveiligingssystemen

Er zijn tal van ongelukjes die in de huiselijke sfeer kunnen gebeuren. Een badkuip die overloopt, stoppen die doorslaan, en spullen die omgestoten kunnen worden. Het meest gevaarlijke en met de grootste gevolgen is brand. Goede brandblussers en een waarschuwingssysteem kunnen je voor het ergste bewaren.

Toegangscontrolesystemen

Helaas horen we steeds meer verhalen van mensen die onder valse voorwendselen je woning proberen binnen te komen. Ook komt het voor dat er iemand aan de deur staat die je toevallig even niet wilt zien of spreken. Dan is het handig om via een videosysteem te zien wie er voor de deur staat.

Advies

Voordat u überhaupt begint aan het installeren van welk veiligheidssysteem dan ook, is het verstandig u goed te laten informeren over de mogelijkheden, over wat u zelf al kunt doen en wat een beveiligingsbedrijf voor u kan betekenen. Daarbij hoeft u zich niet druk te maken over de kwaliteit van onze producten, want wij werken alleen met de beste systemen. Een adviesgesprek is gratis en geheel vrijblijvend en verder staat het u vrij zelf te installeren of ook daarin hun ervaren monteurs voor in te schakelen.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen of PKVW

Het PKVW is een certificaat dat aangeeft dat de woning zodanig tegen inbraak is beveiligd, dat de kans daartoe tot een minimum wordt beperkt. Helaas is dat niet 100%, want sommige dieven zijn bijzonder volhardend, maar het geeft toch wel enige zekerheid. De geïnstalleerde systemen van een beveiligingsbedrijf dragen in grote mate bij tot het verkrijgen van een dergelijk keurmerk door:

Lichtkoepels, deuren en (dak)ramen te beveiligen
Deuren te verlichten
Zicht te bieden op bezoekers
• Aanbrengen van goedgekeurde rookmelders
Voorlichting over beveiliging te geven.

Om potentiële inbrekers te ontmoedigen worden op zichtbare plaatsen op het huis stickers aangebracht en hopelijk bedenkt de dief zich dan vooraf al. Hoewel, als hij al in de buurt komt en verwelkomd wordt met felle schijnwerpers van een beveiligingsbedrijf , dan maakt hij zich waarschijnlijk sowieso snel uit de voeten.